Vårt kött

 

För att köttet ska vara av högsta kvalitet hängmöras det i 14 dagar. Vid hängmörning bryter köttets egna enzymer ner proteiner i bindväv och celler, även vattnet i köttet avdunstar vilket ger ett mört och fast kött med mycket smak och bra tillagningsegenskaper. Efter hängmörningen vakuumpackas köttet, då fortsätter mörningen ytterligare tills man tillagar eller fryser in köttet.

 

Köttlådor

 

Våra lådor består av 1/6 dels djur vilket blir ca 30 kg kött av högsta kvalitet. De består av ungefär hälften styckningsdetaljer och hälften färs. Vid leverans är allt kött vakumförpackat och väl märkt.

  

Styckningsdetaljer som finns i lådorna är:

  • Filé
  • Entrecôte
  • Ryggbiff
  • Rostbiff/ Rostas
  • Innanlår
  • Ytterlår
  • Högrev
  • Bog
  • Bogrulle
  • Grytbitar
  • Fransyska
  • Rumpstek/ Flankstek
  • Nötrulle
  • Luffarstek
  • Flankstek
  • Bringa

 

OG2

 

info@fredriksdalsnötkött.se